Faceți căutări pe acest blog

OUL DE PREPELITA

joi, 27 iunie 2013


Inalt de 3 cm si lat de 2,5 , oul de prepelita are o greutate de 9-13 gr si este plin de tot felul de substante si vitamine, combinate intr-un mod miraculos.
Poate parea greu de crezut, dar, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2.
Toate acestea ,si multe altele- fac din oul de prepelita un adevarat “elixir al vietii fara de moarte si al tineretii fara batranete”.
Medicina chineza traditionala il aseaza, pentru valoarea sa terapeutica, alaturi de “radacina vietii” si de veninul de vipera, considerandu-l deosebit de eficient in regenerarea sistemului nervos, in stimularea potentei sexuale si in vindecarea afectiunilor cardiace si pulmonare, ca si in recuperarea energiei pre si postnatale.
Cercetatorii japonezi si americani au experimentat in clinici si sanatorii eficacitatea carnii si, mai ales, a oului de prepelita asupra diferitelor boli si au ajuns la urmatoarele concluzii:
-ouale si carnea de prepelita imbunatatesc functionarea inimii;
-au un effect benefic asupra bolilor de rinichi si ficat;
-ajuta digestia, regleaza acidul gastric, vindeca ulcerul;
-improspateaza si intaresc memoria;
-catalizeaza procesul de dezvoltare a copiilor;
-intaresc organismele slabite.
Cura de 120 de oua se recomanda celor care sufera de hipertensiune, ulcer si tulburari digestive si consta in administrarea, timp de 25 de zile, a cantitatii mentionate, in urmatoarea cadenta: cate 3 oua in prima si in a doua zi; 4 oua in a treia zi; 5 oua in urmatoarele zile.

Cura de 240 de oua se adreseaza celor cu afectiuni generate de ateroscleroza, diabet, astm, TBC, anemie, migrene, scleroza coronariana, neurastenie, cholesterol, boli de ficat si de rinichi, ca si pentru curatarea tenului, tonifierea organismului si intarirea potentei sexuale.

Cura dureaza 49 de zile si se administreaza la fel ca si in cazul celei de 120 de zile. Pentru copiii de 4-8 ani se recomanda, dupa caz, o cura de 120 de oua in 31 de zile sau o cura de 240 de oua in 61 de zile, administrate astfel: cate 3 oua in primele patru zile sic ate 4 oua in urmatoarele. Ouale pot fi baute crude, dupa ce au fost intepate cu un ac in cele doua capete, sau pot fi mancate dupa ce au fost frecate cu putin zahar si cateva picaturi de lamaie.
Se consuma dimineata, pe stomacul gol, cu 3-4 ore inaite de micul dejun. In mod obisnuit, se ingurgiteaza doar galbenusul, cu exceptia tratarii ulcerului, cand se recomanda si consumarea albusului. Dupa 20 de zile pauza, cura poate fi reluata, oul de prepelita fiind un ou dietetic, de altfel singurul de acest fel.
Atentie!
Coaja unui ou de prepelita sanatos are pete ros-maronii, purpurii si negre, pe un fond cenusiu deschis, cu un luciu proaspat.
Galbenusul este de un galben intens, iar albusul este vascos si lipicios.
Ouale cu coja fragile, de culoare brun deschis, albe sau albastre ori de forma neobisnuita provin de la pasari bolnave sau batrane si sunt de o calitate indoielnica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Crestrea iepurilor

Postari populare