Faceți căutări pe acest blog

Depozitarea

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Din punct de vedere geograpfic, clientii pot fi plasati, practic, in orice colt al tarii.

Ca urmare, localizarea crescatorilor nu poate fi stabilita in functie de client.

In schimb, intrucat o buna parte a beneficiarilor se vor afla, prin forta imprejurarilor, la distante mari, ar putea deveni necesara achizitionarea de echipament frigorific pentru a livra carnea congelata sau pentru a stoca produsele pe perioade mai mari de timp.

Astfel, nivelul costurilor de productie ramane decisive in alegerea amplasamentului optim.
Cat priveste spatial necesar, el poate fi mult comprimat prin utilizarea bateriilor de custi. In conditiile de densitate deja mentionate, o crescatorie de 500 de exemplare nu va ocupa mai mult de 4-6 mp.

Dar un asemenea aranjament presupune o incapere foarte bine aerisita si iluminata pentru instalarea bateriei de custi.

De altfel, oricare din utilitatile obisnuite – apa, enrgie electrica, ventilatie, caldura, canalizare – este absolute obligatory in cazul unei crescatorii de tip intensive.

Totodata, prin amplasament trebuie sa se asigure o buna legatura cu furnizorii si, respective, clientii, transportarea lejera a materialelor si produselor.

Organizarea interioara a fermei este recomandabil sa fie conceputa intr-o structura zonala,corespunzator achizitiilor desfasurate si in jurul crescatoriei. In felul acesta animalele sunt ferrite de stress, ca si de pericolul diferitelor boli.
In plus, amplasarea crescatoriei si proiectarea ei trebuie sa tina cont de viitoare dezvoltari ale fermei sau de posibile retehnologizari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Crestrea iepurilor

Postari populare