O crescatorie cu un efectiv de 500 de prepelite poate ajunge la o productie anuala de 120.000 de oua, daca se
asigura un consum zilnic de furaje de 12 kg.
O ferma mare cu un efectiv de 10.000 de exemplare, consumand 250 kg furaje pe zi, va produce annual 2,5
milioane de oua.
Este recomandabil sa se inceapa cu un numar mic de pasari (80-100), urmarindu-se o crestere a afacerii pe
masura ce se acumuleaza experienta si se constituie o clientela stabilita.
Cu titlul de reper maximal, pentru proiectarea unei ferme de prepelite, prezentam alaturat principalii indicatori
tehnici realizati imtr-o crescatorie japoneza profilata pe productia de oua, cu un efectiv nominal de 1.500 capete, intro luna de varf:
asigura un consum zilnic de furaje de 12 kg.
O ferma mare cu un efectiv de 10.000 de exemplare, consumand 250 kg furaje pe zi, va produce annual 2,5
milioane de oua.
Este recomandabil sa se inceapa cu un numar mic de pasari (80-100), urmarindu-se o crestere a afacerii pe
masura ce se acumuleaza experienta si se constituie o clientela stabilita.
Cu titlul de reper maximal, pentru proiectarea unei ferme de prepelite, prezentam alaturat principalii indicatori
tehnici realizati imtr-o crescatorie japoneza profilata pe productia de oua, cu un efectiv nominal de 1.500 capete, intro luna de varf:
Efectiv initial……………………………………….1.500 exemplare |
Efectiv annual in productie…………………………1.300 exemplare |
Productie medie lunar ape exemplar……………......26,6 oua\luna |
Randament mediu……………………………….....88,7% |
Gretate totala oua\zi……………………………......12,782 kg |
Productie medie zilnica pe exemplar……………......8,52 g\zi |
Consum total furaje………………………………...31,947 |
Consum mediu zilnic pe exemplar………………......21,5 zi |
Consum specific zilnic……………………………...2,6 kg\ kg oua |
Consum mediu apa\exemplar……………………....45 cmc\zi |
Cantitate dejectii\exemplar………………………....26 g\zi |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu