Faceți căutări pe acest blog

Prepelita japoneza

sâmbătă, 7 septembrie 2013

  Pentru productia de oua se vor folosi baterii formate din custi suprapuse (fig.4), la o densitate de 80-10 exemplare pe mp; socotind aproximativ 40 de pasari pentru fiecare cusca, rezulta ca intr-o baterie cu 5 niveluri vor putea fi cazate 200 de exemplare.

Pot fi amenajate baterii cu pana la 8-10 niveluri, construite pe o structura fixa sau modulara.

Hranirea se va face de 1-4 ori pe zi si tot zilnic vor fi inlaturate dejectiile si vor fi curatate jgheaburile pentru apa si hrana.

Numarul de oua pe care il depune prepelita japoneza variaza cu varsta. Ea poate depune maximum de 30 oua \luna, adica 360 oua\an.

In primul an, depune in mod frecvent un ou la fiecare 18-24 ore.
Timp de un an, prepelita japoneza este o veritabila masina de ouat,dupa care randamentul ei scade sub 20 de oua pe luna, ceea ce poate fi multumitor pentru o gospodarie obisnuita, dar nesatisfacator pentru o ferma intensive, profilata pe productia de oua.

Perioada optima de ouat se plaseaza intre a 7-a si a 36-a saptamana de viata. 72% dinte oua sunt bune pentru incubatie (reproductie).  
De retinut ca ouale trebuie valorificate proaspete, intrucat ele isi pierd relative repede calitatile, ca urmare a evaporarii intense a apei din coaja subtire.

Ambalarea se face in cofraje pentru 30 de oua, grupate de asemenea cate 30 in cutii anume destinate. Pentru comercializarea prin magazinele de autoservire, ouale pot fi ambulate si in cofraje-cuib din carton sau mase plastice de 10, 20 sau 30 de bucati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 

Crestrea iepurilor

Postari populare